پیام سپاهان

آخرين مطالب

پای درس ایثار | روایت معلمی که معلمی که 1450 کودک کار را به مدرسه بازگرداند فرهنگی

پای درس ایثار | روایت معلمی که معلمی که 1450 کودک کار را به مدرسه بازگرداند
  بزرگنمايي:

پیام سپاهان -

به گزارش ادارۀ اطلاع‌رسانی و روابط عمومی اداره‌کل آموزش‌وپرورش استان اصفهان، شریفه ابراهیمیان، یکی از معلمان اصفهانی است که توانسته با الگوگیری از سیرۀ اهل بیت و پیاده‌کردن منش حیدری در مدرسه و مؤسسه‌اش، بیش از هزار دانش‌آموز اهل سنت و خانوادۀ آن‌ها را به مذهب شیعه دعوت کند. مصاحبۀ ما با این بانوی معلم را بخوانید.
سلام. وقت شما به خیر. لطفاً خودتان را برای مخاطبان معرفی کنید.
- سلام و خداقوت. من شریفه ابراهیمیان هستم. متولد شهریورماه سال 1359 در شهرستان خمینی‌شهر و درحال حاضر مدیر دبستان فروغ و مؤسسۀ آوای همدلی را برعهده دارم.
چطور و با چه انگیزه‌ای مؤسسه‌تان را راه‌اندازی کردید؟
- مؤسسه را به کمک تعدادی از دوستان و حمایت خانواده راه اندازی کردم. زمانی که خودم درس می‌خواندم، در محلی زندگی می‌کردیم که بچه‌های بیمار وجود داشتند؛ بچه‌هایی که اغلب بدسرپرست بودند. همه‌چیز از روز تولد حضرت رقیه (س) و منزل دکتر سیادت شروع شد. آن روز برای 15 بچۀ فقیر و بیمار جشن گرفتیم؛ آن‌ها آرزوهایشان را نوشتند و ما برآورده کردیم. به این بچه‌ها درس می‌دادم و به امور معیشتی‌شان رسیدگی می‌کردم. از همان‌جا این قطار به حرکت درآمد و روزبه‌روز به تعداد بچه‌ها اضافه شد و در این 20 سال، در روز تولد حضرت رقیه (س) توفیق داشته‌ایم برای این بچه‌ها جشن بگیریم.
این کار را از منزل خودتان شروع کردید؟
- دبیرستانم را خوانده بودم و رفته بودم حوزۀ علمیه. در کنارش در دانشگاه هم رشتۀ مشاوره را دنبال می‌کردم. عملاً این کار، سه سال قبل از تأسیس مؤسسه کلید خورد؛ یعنی از منزل خودمان و پیش از ازدواجم.
خانواده‌تان با قضیۀ آوردن بچه‌ها به منزل مشکلی نداشتند؟
- چون مادرم به این قبیل کارها علاقه داشتند، ناخودآگاه این دغدغه به وجود نیز سرایت کرد. برای مثال، ایشان به خانۀ سالمندان می‌رفتند، به نیازمندان محل کمک می‌کردند و برای خانم‌ها لباس تهیه می‌کردند و ... . وقتی این پیشنهاد را با خانواده مطرح کردم، ایشان نیز استقبال کردند و محیط منزل را در اختیار من گذاشتند. حتی خودشان شربت درست می‌کردند، غذا می‌پختند و می‌آوردند در جمع‌مان؛ بعدها هم از همسرم خواستم اجازه دهند با بچه‌ها همراه باشم و خدا را شکر خیلی به من کمک کردند.
شنیدم ابتکار عمل خاصی که مدرسۀ شما را از سایر مدارس متمایز می‌کند، بحث شیعه‌شدن دانش‌آموزانتان است. چطور توانستید این کار را انجام دهید؟
- فقط مدرسه نبوده است. از طریق مجموعه نیز هزاروخورده‌ای خانواده را شیعه کردیم و یکی از اهداف بزرگ ما این است که مرام حضرت امیرالمومنین (ع) را برای همه محرز کنیم. در مجموعۀ ما، هدف این بوده است که اگر امروز چیزی دستشان می‌دهیم و تقدیمشان می‌کنیم، به عشق امیرالمومنین امام علی (ع) باشد و همۀ این‌ها باعث شد که محبت امیرالمومنین (ع) به قلب این افراد بنشیند و اعلام کنند که اگر مرام علی (ع) چیزی است که ما دیده‌ایم، پس می‌خواهیم شیعه باشیم. 
شنیدم که شهید ابراهیم هادی هم در کار شما جایگاه ویژه‌ای دارد. در این مورد هم برای ما بگویید.
- چیزی که این چندساله در مؤسسه ما خیلی احساس شده، وجود شهید هادی است. ماجرایش از این قرار است که همیشه در برنامۀ آرزوها، بچه‌ها آرزوی پیتزا داشتند؛ با بچه‌های تیممان تصمیم گرفتیم که تلاش کنیم و هزینه‌اش را جمع‌آوری کنیم تا بتوانیم آن را برای بچه‌ها تهیه کنیم. تالار فرهنگیان آموزش‌وپرورش را هماهنگ کردیم و سفارش پیتزا دادیم. در این میان، حجم کارها باعث شد من فراموش کنم که برای بچه‌ها هدیه بگیرم. ما در هر برنامه‌ای باید به بچه‌ها هدیه بدهیم. این موضوع هم خودش پیشینۀ وسیعی در مجموعه دارد. خلاصه اینکه فراموش کرده بودم هدیه بخرم. نماز صبح را که خواندم، برای برنامه به خدا توسل کردم و خوابیدم. شهید بزرگوار به خوابم آمدند و اسم کوچک مرا صدا زدند که فلانی! پول پیتزاهایت آماده شد یا نه ؟ گفتم: بله، همه را آماده کردم. گفتند پس چرا هدیه نخریدی؟ گفتم وای اصلا فراموش کردم، بعد هم هزینه‌ای نداشتم. در عالم خواب دستشان را از زمین تا آسمان بالا بردند، یک جعبه که در آن مسواک و خمیردندان بود آوردند پایین و به من گفتند این‌ها هدیه‌های امروز بچه‌هاست؛ این‌ها را امروز از طرف من بدهید به بچه‌ها و هیچ وقت دیگر آن‌ها را بدون هدیه نگذارید. از خواب که بیدار شدم به چند نفر از دوستان صمیمی‌ام پیام دادم و گفتم که می‌خواهم برای بچه‌ها مسواک و خمیردندان بخرم و هرکس می‌تواند کمکی بکند. تا ساعت 9 صبح 20 میلیون تومان جمع شد و به این شکل هدایا را خریداری کردیم. باور کنید خیلی از 1450 بچه‌ای که تحت پوشش داریم اصلاً پشتوانه مالی ندارد؛ یعنی نه کارخانه‌ای داریم، نه خانه‌ای داریم، نه مغازه‌ای هست. ولی خدا و اهل بیت و شهدا را داریم.
تاکنون کلاس دانش دینی هم برای بچه‌های اهل سنت برگزار کرده‌اید؟
- نه، به هیچ وجه. ما کسی را مجبور نمی‌کنیم. وقتی می‌آیند و در کنار ما می‌ایستند، نمی‌گوییم شما سنی هستید؛ بلکه می‌گوییم ما با هم خواهر و برادر هستیم. 
عملکردتان در مدرسه نیز به همین شکل است؟ آن هم در مدرسه ای که بسیاری از دانش‌آموزانش اهل سنت هستند.
- بله؛ اصلاً خیلی‌ها خودشان می‌آیند و می‌گویند می‌خواهیم شیعه شویم. 
در برنامه‌ها اعلام می‌کنید که مثلاً ارزاق یا حمایت‌ها به نیابت از حضرت علی (ع) انجام شده است؟
- ما روی پک‌هایمان برچسب‌هایی داریم؛ اما هیچ وقت نام آوای همدلی را نمی‌زنیم. برای مثال اگر تولد امام زمان (عج) است می‌نویسیم همه مهمان امام زمانیم. می‌دانید چه می‌گویم؟ جمله‌های زیبا انتخاب می‌کنیم.
برنامۀ آموزشی ویژه‌ای هم در مدرسه دارید؟
- فعالیتی که بگویم خیلی خاص است نه. ما از همین کارهای کوچک شروع کردیم؛ مثلاً پرچم حرم امیرالمؤمنین (ع) را در مدرسه نصب می‌کنیم یا اعیاد را جشن می‌گیریم و درباره‌شان صحبت می‌کنیم. من به همۀ کادر مدرسه یادآوری کرده‌ام که به عشق امیرالمؤمنین (ع) به این بچه‌ها محبت کنند تا وقتی بچه‌ها به خانه برمی‌گردند تأثیر محبتی که در مدرسه به آن‌ها شده است را در خانواده نشان دهند.
جذب افراد تحت پوشش به چه صورت است؟ چگونه دربارۀ این افراد تحقیق می‌کنید؟
- ما یک تیم تحقیقات داریم که از نزدیک بازدید می‌کنند و پس از ارزیابی شرایط، مستندات را برای من می‌آورند. افراد معرفی شده را به مشاور خانواده ارجاع می‌دهیم و مراحلی هست که باید پشت سر بگذارند تا وارد مجموعه شوند. همۀ مددجویان دسته‌بندی می‌شوند. ایتام، خانواده‌های بدسرپرست، بیماران و ... جدا هستند. پس از آن شروع می‌کنیم به حمایت در زمینه‌های مختلف آموزشی، درمانی، پوشاک، اشتغال و حتی ازدواج.
جذب پشتوانۀ مالی و افراد خیر در مؤسسۀ شما به چه صورت است؟
- مجموعۀ ما، دریافتی‌اش اغلب به شکل کالا است. دلیلش هم این است که ما برنامۀ آرزوها را داریم که در هر مناسبت و جشن اهل بیت (علیهم‌السلام)، بچه‌ها آرزوهایشان را می‌نویسند و ما برآورده می‌کنیم. برای مثال در شب لیله الرغائب امسال، 1400 آرزو را برآورده کردیم. پاک‌کن، بستنی، عروسک، خوراکی، بادکنک و حتی یک شیرموز معمولی که اصلاً به ذهن ما نمی‌رسد جزء آرزوهای بچه‌ها بوده است.
برای مؤسسه تبلیغات هم انجام می‌دهید؟
- افراد، بیشتر از طریق فضای مجازی با ما آشنا می‌شوند. البته سه سال پیش به پیشنهاد آقای توکلی رئیس آموزش و پرورش خمینی‌شهر، مؤسسه را ثبت کردیم، دفتر زدیم و فعالیت‌ها را بیشتر معرفی کردیم که باعث شد مردم بیشتر با ما آشنا شوند. 
فکر می‌کنم مؤسسۀ شما از جنبه‌های مختلفی با دیگر خیریه‌ها متفاوت است. بله؟
- بله؛ خیریه‌های دیگر اغلب ارزاق توزیع می‌کنند، بن می‌دهند و ... ولی ما این کار را نمی‌کنیم. ما بچه‌ها را گروه گروه در یک زمان اختصاصی که کس دیگری در فروشگاه نباشد می‌بریم برای خرید. این کار را می‌کنیم تا بچه‌ها حق انتخاب داشته باشند. بچه‌ها در نامه‌هایشان می‌نوشتند «خاله ما تا کی باید کفش دست دوم بپوشیم؟» و دیدن همین موارد باعث شکل‌گیری چنین ایده‌ای شد. عید امسال، برای 1450 کودک کفش تهیه کردیم؛ برای این کار هم با تولیدی صحبت کردیم و کفشی که در بازار 700 هزار تومان قیمت دارد را توانستیم با 300 هزار تومان تهیه کنیم. کفش‌ها را همراه با تنگ ماهی و گل شب‌بو در پارکینگ کنار دفترمان چیدیم و بچه‌ها گروه گروه می‌آمدند تا کفش‌هایشان را انتخاب کنند. گل و شیرینی هم به آن‌ها دادیم. با این کار، عزت نفس بچه‌ها هم تقویت می‌شود.
به‌نظرتان الان بیشترین نیاز مجموعه در چه زمینه‌ای است؟
- یکی از روش‌های مجموعۀ ما، تلاش برای بازگشت به تحصیل بچه‌هایی است که ترک تحصیل کرده‌اند. این بچه‌ها نیاز به کلاس رشد و بازآموزی دارند ولی مکان مناسب برای این کار را در اختیار نداریم. البته الان هم در فضای 60 متری دفترمان همین کار را انجام می‌دهیم؛ ولی اگر منزل بهتری داشتیم خیلی شرایط بهتر می‌شد.
از دعای بچه‌ها هم تأثیری در زندگی شخصی‌تان دیده‌اید؟
- هیچ وقت در زندگیمان به بن‌بست نخوردیم؛ اگر هم خوردیم به محض اینکه به بچه‌ها گفتیم برایمان دعا کنند، همه‌چیز تغییر کرده است. یادم هست در بیمارستان بستری شده بودم. وقتی می‌خواستم مرخص شوم، نگهبان به من گفت: ابراهیمیان شمایی؟ گفتم بله. گفت خانم شما مگر چه‌کاره‌ای؟ گفتم چطور؟ گفت جلوی بیمارستان مملو از بچه‌ها است و نمی‌روند؛ خوش به سعادتت. خلاصه که خیلی برکت دیدیم.
اگر مطلب یا سخن دیگری هست که دوست دارید بفرمایید، شنونده هستیم.
- از صبوری و مهربانی خانواده‌ام، و به ویژه همسرم تشکر می‌کنم. دوستانی هستند که به‌صورت شبانه‌روزی همراه من فعالیت می‌کنند و کار با زحمات آن‌ها به اینجا رسیده است که از طرف خودم از این دوستانم هم تشکر می‌کنم.
از شما سپاسگزارم. موفق و پیروز باشید.
گفتنی است این مطلب، نخستین‌بار در شمارۀ 261 ماهنامۀ پرتو مهر (شهریورماه 1403) منتشر شده است.
انتهای پیام/

پیام سپاهان

پیام سپاهان

پیام سپاهان

پیام سپاهان

لینک کوتاه:
https://www.payamesepahan.ir/Fa/News/956250/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

چطور با انواع کیف زنانه ساده استایلی خاص بسازیم

زنبور داران گیلانی سال گذشته بیش از 7 هزار تن عسل تولید کرده‌اند

ورزشکاران «کورن هول» صربستان و ترکیه به اصفهان می‌آیند

اسلامیت، رمز تفاوت ارتش ایران با دنیا است

مسابقات قرآن دانش آموزی تبیین سبک زندگی دینی است

قدرت نظامی و دفاعی پشتیبان تیم مذاکره‌کنندگان است

هوای اصفهان گرم می‌شود/ پیش‌بینی وزش باد شدید همراه با خیزش گردوخاک

تراشه گلکسی S25 FE ضعیف‌تر از انتظار خواهد بود

گوگل از حذف کوکی‌های شخص ثالث در کروم منصرف شد

استاندار اصفهان: جذب 250 همت سرمایه‌گذاری در اصفهان در دستور کار است

واژگونی پژو‌پارس محور تیران 2 فوتی و 2 مصدوم داشت

پیگیری مشکلات اتوبان کاشان به اصفهان + فیلم

اعلام برنامه‌های هفته سلامت

نشست خبری به مناسبت سالگرد تأسیس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی

مسدود شدن مسیر دسترسی به دشت لاله‌های واژگون دره‌بید فریدن + فیلم

معرفی مدیر جدید آبفای شهرستان خوروبیابانک

دیدار و تجلیل از خانواده معزز شهید "محمد پازوکی طرودی" با حضور مدیر کل بنیاد سمنان

بازدید سرزده مدیر کل آموزش بنیاد شهید و امور ایثارگران از مدرسه شاهد منطقه 7 تهران بزرگ

تجهیز تقاطع جدید منطقه 7 اصفهان به برق اضطراری

مدرسه بانو ملا احمدی ناحیه4 نوین برای شکوفایی استعدادهای دانش‌آموزان کم‌توان ذهنی است

وزش باد شدید و خیزش گرد و خاک در نواحی شمالی و شرقی استان اصفهان

پیش بینی آب و هوای اصفهان در 24 ساعت آینده؛ امروز چهارشنبه 3 اردیبهشت

برگزاری دومین تور ملی آموزش و ترویجی با هدف بررسی آفات در میناب

370 هزار نفر در مسابقات قرآن و عترت و نماز استان اصفهان شرکت کردند

افزایش دما و وزش باد شدید در گیلان تا اوایل هفته آینده

لزوم اجرای قانون حمایت از مرمت و احیای بافت‌های تاریخی شهر اصفهان

99.5 درصد مردم اصفهان درخواست کارت هوشمند ملی داده‌اند/تحویل 99 هزار و 837 کارت در سال گذشته

ارزش افزوده بالا و اشتغالزایی مطلوب پرورش انواع ماهی در اصفهان/ افزایش 700 تنی پرورش ماهی خوراکی

تقویم زیست‌ محیطی کاشان رونمایی شد

برترین خانه مسکونی سال 97 در اصفهان؛ برنده جایزه معمار+تصویر

برنامه سینماهای اصفهان، امروز چهارشنبه 3 اردیبهشت + ساعت‌ اکران دایناسور

کشف جزئیات جدید از زندگی شکسپیر

مقایسه دعای کمیل با شعر سعدی

اخراج 21 هزار کارمند در اینتل

اپ هواشناسی سامسونگ در One UI 8 تغییرات بزرگی خواهد داشت

آپدیت One UI 7 برای گلکسی زد فولد 6 در ایران منتشر شد

متفکر آمریکایی: آیا ایالات متحده می‌تواند اعتماد متحدانش را احیا کنند؟

بورس با سبزپوشی هفته را به پایان رساند

دستگیری سارق و کشف 7 دستگاه خودرو در اصفهان

3 هزار و 320 واحد مسکن برای ارتشیان اصفهان در دست ساخت است

پذیرش طلبه در حوزه‌های علمیه خواهران استان اصفهان تا بیستم تیر + فیلم

فعالیت بیش از 250 حافظ کل قرآن کریم و بیش از 50 مربی قرآن در شهرستان برخوار

آغاز برداشت باقلا از 370 هکتار زمین‌های کشاورزی لتحر کاشان + فیلم

ارتش نماد وحدت و اقتدار در برابر تهدیدات دشمن

افزایش ناوگان اورژانس اصفهان

تربیت نسل مؤمن و انقلابی رسالت «مدارس شاهد» است/ باید بازخورد اقدامات فرهنگی و آموزشی را بررسی کنیم

امام جمعه اصفهان: تلفن همراه شرایط ارتکاب گناه را افزایش داده است

ناوگان اورژانس اصفهان افزایش یافت

تشکیل کارگروه‌های تخصصی وشورای محله‌ای دراصفهان برای احیای امربه معروف

ایجاد شبکه ملی شتاب‌نگاری در مرکز کشور

ویکی پدیاجستجو